Sponsorer:

Om Samlamera

Samlamera är en medlemsförmån för alla som är medlem i Sveriges Filatelist-Förbund SFF.

På Samlamera kan alla köpa objekt. När du vill sälja så måste du vara medlem. Passa på ibland har vi introduktionspris för nya medlemmar. Läs mer på http://www.sff.nu/medlem/

På Samlamera hittar du allt inom framför allt filateli, vykort och bilder. Vi har även stöd för mynt och böcker.

Hur börjar man

Först ska du bara fylla i ett formulär, som ligger på sajten, med ditt medlemsnummer och adressinformation. Är du inte medlem markerar du med ett X i avsett fält. Inom kort får du en bekräftelse från SFF. När du sedan loggar in för att lägga in en annons gör du det med den e-postadress du angivit och ditt lösenord.

Det är mycket enkelt att lägga in objekt. Sajten anpassar automatiskt din scannade bild eller kamerafoto till en storlek som passar för webben. Du beskriver som brukligt objektet, lägger in den scannade bilden och sätter ett pris – så är allt klart för en affär – enklare kan det inte bli. Dina villkor för betalning och frakt anger du på "Min sida" (logginsidan) endast en gång. Dessa fasta uppgifter användes på alla objekt om man har kryssat i en ruta i samband med uppläggning av annons/objekt. Du kan när som helst ändra texten, t ex om portot ändras så kan man uppdatera nytt porto och alla annonser/objekt får ny generell information.

Auktioner

Under auktioner kan alla medlemmar och klubbar i Sverige som är anslutna till SFF lägga upp sina auktioner. Klubben kan då låta alla lämna bud och sedan fortsätta i klubblokalen så att alla kan vara med.

Om klubben vill ha med scannade objektsbilder, ska klubben registrera sig med en klubbsignatur, t ex signatur JFF för Jönköpings Filatelist-Förening. Besökarna kan lämna bud via Samlamera. Vid budgivning på auktioner uppdateras automatisk ditt bud och du kan se alla dina bud under fliken ”Konto”, skulle du bli överbjuden får du ett e-postmeddelande. Smidigt och enkelt.

Det bästa är att lägga in en bild per objekt, men man kan också hänvisa med en länk till föreningens hemsida.

Frågor om inloggning ställs till Per Bunnstad på SFF info@sff.nu

Kontakta oss

Samlamera styrs och administrera av en grupp som utsetts av styrelsen i SFF.
Du når oss enklast via e-post: samlamera.sff@gmail.com

I Samlameragruppen finns för närvarande:

  • Lars Nordberg, sammankallande 0725-44 65 98
  • Hans-Ove Aldenbrink, utvecklare  0705-38 47 72 eller 0706-95 88 88
  • Christer Karlsson, kontaktperson till SFF styrelse

Besökare totalt:
Besökare idag:
Besökare just nu:
Samlamera konstruerad av Aljo-Data AB